Access Bars®

True Self - Access Bars
Access Bars headchart
True Self - Access Bars Facilitator

Wat is Access Bars®?

Access Bars is een zachte, hands-on modaliteit die werd geïntroduceerd door Gary Douglas in de vroege jaren negentig. Het bestaat uit 16 energiebanen die door en rondom je hoofd lopen. Deze bars verbinden zich op specifieke “bars-punten” en komen overeen met verschillende gebieden en aspecten van het leven. Tijdens een Access Bars sessie raakt een practitioner deze punten voorzichtig aan om de elektromagnetische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je mogelijk hebben beperkt in de betreffende levensgebieden los te laten. (meer informatie)

Waarom Access Bars®?

Als klein kind ben je nog puur en authentiek. Je droomt en fantaseert erop los. Alles is mogelijk.

Via je opvoeding en de context waarin je opgroeit krijg je niet enkel waarden en normen mee, maar ook overtuigingen over werk, geld, relaties, …

Niks voor niks in het leven
Geld komt niet vanzelf
De baas heeft altijd gelijk
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van overtuigingen die je voor waar kunt aannemen. Uiteindelijk leef je inside the box, binnen een kader van overtuigingen die je beperken.

The number one reason people fail in life is because they listen to their friends, family, and neighbors. — Napoleon Hill

Op school, in de jeugdbeweging of op het werk pas je je soms aan om erbij te horen. Onze maatschappij is vooral mentaal waardoor je je gevoelens negeert om te kunnen overleven. Langzaam maar zeker verlies je zo jezelf.

Hoe stel je jezelf voor aan anderen?

papa / mama van
partner van
functie in de organisatie

Het zijn allemaal rollen die je kunt hebben, maar zeggen deze rollen wie je werkelijk bent?

Hoe zou het zijn als je alle overtuigingen die je beperken gewoon kunt loslaten? Zo kan je opnieuw dichter bij je eigen kern – je ware zelf – komen. Wat als alles mogelijk is en je steeds echt jezelf kunt zijn? Zou je leven dan hetzelfde zijn?

Wanneer kies jij ervoor om trouw te zijn aan jezelf?

Wanneer kies jij voor verandering?

Access Bars® helpt je om de overtuigingen die je beperken los te laten.

Voordelen Access Bars®

  • stilte en ruimte in je hoofd & lichaam
  • helpt om los te laten
  • groeien op vlak van bewustzijn
  • weten dat je weet

Werkwijze

Je ligt gewoon op je rug en ik raak 32 punten op je hoofd zacht aan. Hierdoor kan je overbodige gedachten, overtuigingen, oordelen en standpunten opruimen. Vergelijk het gerust met het opkuisen van je computer waarbij je ongebruikte bestanden en programma’s verwijdert.

Door het loslaten van wat je niet meer dient, creëer je ruimte in je hoofd. Zo kan je met gemak nieuwe keuzes gaan maken.

Wat je voelt tijdens een sessie varieert van persoon tot persoon. Het kan zijn dat je helemaal niks voelt, maar ook dat je energie voelt stromen of tintelingen ervaart. Beiden zijn goed. Je zal je hoe dan ook rustig en ontspannen voelen. Net alsof je net een ontspannende massage hebt gehad.

Zelf Access Bars® leren geven

Om de Bars te leren geven, kan je bij mij een Bars klas volgen. Inhoud van een klas:

  • algemene uitleg over Access Consciousness
  • uitleg over de Bars en hoe je ze laat lopen
  • handige tools om je leven te veranderen
  • 2x een sessie geven
  • 2x een sessie ontvangen
  • een handleiding & headchart

Na het volgen van een klas ben je Practioner. Je mag dan zelf Bars geven. Je kunt ook sessies uitwisselen met andere practioners (swappen).